Διεκπεραιώσεις μετά τον θάνατο συγγενικού προσώπου

Ο θάνατος ενός συγγενικού μας προσώπου προκαλεί στεναχώρια και σύγχυση. Δυστυχώς, ταυτόχρονα καλούμαστε να διεκπεραιώσουμε απαιτητικές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αφήστε την intax.gr να κάνει για εσάς όλες τις παρακάτω απαραίτητες ενέργειες αλλά και την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου του ΕΦΚΑ, ο επιμεληθείς για την τελετή (κηδείας-ταφής ή αποτέφρωσης) υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση αποζημίωσης για έξοδα κηδείας.

Είναι αναγκαίο να έχει ήδη εκδοθεί, από την επιχείρηση που ανέλαβε την τελετή, το παραστατικό για τις δαπάνες με τα στοιχεία σας (ΑΦΜ). Επιπλέον, πρέπει η επιχείρηση να έχει καταχωρίσει ηλεκτρονικά το παραστατικό, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ «Παραστατικά Εξόδων Κηδείας

Αναλαμβάνουμε εμείς την διεκπεραίωση της αίτησης και τα μόνα στοιχεία που θα χρειαστούμε από εσάς είναι τα εξής:

  • Τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ και ΑΦΜ του θανόντος
  • Έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στον οποίο είστε δικαιούχος

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περιπτώσεις ασφαλισμένων και συνταξιούχων δημοσίου τομέα.

Με ηλεκτρονική αίτηση μπορούμε πλέον να κάνουμε την μεταβίβαση σύνταξης του θανόντα σε εν ζωή σύζυγο και σε τέκνα (υπό προϋποθέσεις)

Χωρίς να ταλαιπωρηθείτε καθόλου και σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνουμε την διαδικασία μεταβίβασης της σύνταξης του εκλιπόντος συνταξιούχου. Από εσάς θα χρειαστούμε μόνον τα παρακάτω.

  • Κωδικούς Taxisnet αιτούντα
  • ΙΒΑΝ αιτούντα
  • ΑΜΚΑ και ΑΦΜ του θανόντα

Απαιτείται να προηγηθεί η έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες και ειδικές περιπτώσεις.