ΙΚΑ ΝΕΑ

Συμφώνησαν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών με την τρόικα στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζόμενους.

Η νέα μείωση θα είναι μια ανάσα για τις επιχειρήσεις αφού θα μειώσει το κόστος από 500 ως και 700 εκατομμύρια ευρώ, όμως η μείωση αυτή των εισφορών θα προκαλέσει νέο πρόβλημα στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Η μείωση θα μοιραστεί κατά 2,9% και 1% για εργοδότες και εργαζόμενους όμως επί της ουσίας ενώ οι εργαζόμενοι θα δουν ένα μικρό όφελος στις μηνιαίες αποδοχές τους, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν μείωση και όπως λένε οι πληροφορίες αυτή η μείωση θα έρθει μάλλον “πακέτο” μαζί με τις μειώσεις στις επικουρικές αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Τρόικα και κυβέρνηση συμφώνησαν στην μείωση για να πέσει και το μισθολογικό κόστος ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα υπολογίζουν ότι θα δημιουργηθούν 30.000 θέσεις με τον τρόπο αυτό και έτσι οι μειώσεις των εισφορών στα Ταμεία θα καλυφθούν.

Ωστόσο όλα δείχνουν ότι επί της ουσίας η ασφαλιστική δικλείδα δεν είναι άλλη από ένα νέο ψαλίδι στις συντάξεις των λεγόμενων ευγενών Ταμείων που θεωρούνται υψηλές. Έτσι όλα δείχνουν ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει μείωση στις κύριες συντάξεις των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών, μειώσεις που μπορεί να φτάσουν σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και το 10% σύμφωνα με τους υπολογισμούς.

 

 

Πηγή : thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση