εφορια ΝΕΑ

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει σε Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών οι διαρροές για τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου των αποδείξεων. Η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να ισχύει μόνο το 50% της αξίας των αποδείξεων από σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και πρατήρια καυσίμων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να εξετάζονται πλέον νέα σενάρια για το μέτρο της συλλογής αποδείξεων, ακόμα και η διατήρηση του τρόπου συλλογής που ίσχυε το 2013.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθοριστούν οι δαπάνες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων, ο τρόπος επιμερισμού των αποδείξεων μεταξύ των συζύγων, οι κατηγορίες των φορολογουμένων που εξαιρούνται.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε χθες ότι η πρόταση να ισχύει το 50% της αξίας των αποδείξεων αποσύρθηκε  με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν ξεκινήσει ήδη την υποβολή προτάσεων και το προσεχές διάστημα αναμένεται να εκδοθεί και η περιβόητη απόφαση εφόσον συναινέσει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή Καθημερινή

Αφήστε μια απάντηση