εφορια ΝΕΑ

Ο Χ.Θεοχάρης τόνισε ότι υπάρχουν τεχνικής φύσης θέματα που δεν μπορούν να επιλυθούν αυτόματα.

Παγιδευμένοι στο Taxis βρίσκονται εκατοντάδες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που αν και υπέβαλαν  εμπρόθεσμα τροποποιητική δήλωση ΦΠΑ εως τις 20 Ιανουρίου 2014, ωστόσο δεν μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων του υπουργείο Οικονομικών είχε διευκρινίσει προ ημερών πως στην περίπτωση που με την τροποποιητική δήλωση μειώνεται το χρεωστικό υπόλοιπο της αρχικής δήλωσης ΦΠΑ, δεν θα υπάρχει υποχρέωση καταβολής του μη οφειλόμενου ποσού και ότι η τακτοποίηση της διαφοράς αυτής θα πραγματοποιηθεί εκ των υστέρων, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και των δύο δηλώσεων.

Ωστόσο, το θέμα του συμψηφισμού εμπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων ΦΠΑ, για τις οποίες οι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την διαφορά του φόρου παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς ακόμα εμφανίζονται ως οφειλέτες στο σύστημα Taxis, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης ρωτήθηκε για το ζήτημα και τόνισε πως υπάρχουν τεχνικής φύσης θέματα που θέλουν αποφάσεις για το πως θα υλοποιηθούν. «Δεν γίνονται αυτόματα όλα», τόνισε μέσω twitter ο κ. Θεοχάρης.

Πηγή News.gr

Αφήστε μια απάντηση