intax news εφορια ΝΕΑ

Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν στείλει βεβαιώσεις με το σύνολο των αποδοχών περιλαμβάνοντας και μισθούς που δεν έχουν πληρώσει. Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι.

 

Στην εφορία τους ενδέχεται να χρειαστεί να προσφύγουν χιλιάδες μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί το σύνολο των αποδοχών τους στη διάρκεια του 2013.

Το μπέρδεμα ξεκινά από την καθυστέρηση του υπουργείου Οικονομικών να διευκρινίσει ότι αποδοχές οι οποίες δεν κατεβλήθησαν το 2013 θα φορολογηθούν στο χρόνο τον οποίο θα καταβληθούν, κάτι το οποίο έγινε με το νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή.

Η καθυστέρηση αυτή, σε συνδυασμό με την υποχρέωση των λογιστηρίων να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις αποδοχών μισθωτών και συνταξιούχων στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έως τις 28 Μαρτίου – νωρίτερα δηλαδή από την ημερομηνία ψήφισης των νέων διατάξεων- δημιουργεί τις προϋποθέσεις χιλιάδες φορολογούμενοι στους κόλπους των μισθωτών οι οποίοι έχουν υποστεί καθυστερήσεις στην εξόφληση των δεδουλευμένων τους να αντικρίσουν λανθασμένα προσυμπληρωμένα στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σύνταξη και Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων σε πολύ συμφέρουσες τιμές!!!
Σύνταξη και Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων σε πολύ συμφέρουσες τιμές!!!

Όπως είναι γνωστό, φέτος η ΓΓΠΣ έχει εφαρμόσει ένα νέο σύστημα με το οποίο τα στοιχεία από τις ηλεκτρονικές βεβαιώσεις αποδοχών που απέστειλαν τα λογιστήρια, «ανεβαίνουν» αυτόματα στους αντίστοιχους κωδικούς των φορολογικών δηλώσεων και ο φορολογούμενος δεν έχει τη δυνατότητα να διορθώσει τα συγκεκριμένα κουτάκια της δήλωσης, αν τα στοιχεία είναι λανθασμένα.

Με δεδομένο ότι οι καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων στον ιδιωτικό τομέα αποτελούν παγιωμένη κατάσταση τους τελευταίους μήνες, ένα μεγάλο ποσοστό από τους περίπου ένα εκατομμύριο μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα αναμένεται πως θα έρθουν αντιμέτωποι με προβλήματα.

Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν το θέμα που έχει προκύψει για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους.
Αρμόδιοι παράγοντες δίνοντας τη συνταγή της λύσης, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρειαστεί τελικά οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι να καταλήξουν στην Εφορία τους για να λύσουν το πρόβλημα και να μην κληθούν να πληρώσουν φόρο για αμοιβές τις οποίες δεν εισέπραξαν.

Συνιστούν, αρχικά οι εργαζόμενοι να επικοινωνήσουν με τον εργοδότη τους και να του ζητήσουν να υποβάλει ηλεκτρονικά εκ νέου το αρχείο με τα σωστά στοιχεία της βεβαίωσης αποδοχών, δηλαδή με τα πραγματικά ποσά που κατέβαλε.

Στην περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, δηλαδή ο εργοδότης δεν υποβάλει διορθωμένη βεβαίωση αποδοχών, τότε οι φορολογούμενοι με ανείσπρακτες αμοιβές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση με επιφύλαξη. Στην περίπτωση αυτή, θα κληθούν για έλεγχο από την εφορία και να προσκομίσουν τα στοιχεία για τις αμοιβές που εισέπραξαν κατά τη διάρκεια του 2013.

 

[av_blog blog_type=’posts’ link=’category’ blog_style=’blog-grid’ columns=’3′ contents=’title’ content_length=’content’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ items=’3′ offset=’0′ paginate=’no’ av_uid=’av-2gbhpt’]

 

 

Πηγή : http://www.euro2day.gr/

Αφήστε μια απάντηση