intax news ΕΝ.Φ.Ι.Α εφορια ΝΕΑ

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλογών της χώρας, Βασίλης Αλεξανδρής, απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαραδούβελη «για την αντισυνταγματικότητα, αλλά και τις συνέπειες από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ».

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται ότι η επιβολή του ΕΝΦΙΑ, πλέον του αντισυνταγματικού χαρακτήρα του, επιφέρει συνέπειες, οι οποίες «θέτουν σε δοκιμασία την κοινωνικοοικονομική υπόσταση των φορολογουμένων, εγείρουν σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας και, επιπλέον, πλήττουν βάναυσα την ανάπτυξη του συναφούς πεδίου της ελληνικής οικονομίας».

Ακόμα, σημειώνεται στην επιστολή ότι κατά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ αγνοήθηκε το στοιχείο της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων, με συνέπεια η φορολόγηση να καταλήγει απροκάλυπτα σε δήμευση της περιουσίας των πολιτών.

Επίσης, αναφέρεται ότι είναι ευνόητο ότι «η μη συνεκτίμηση της συνολικής εισοδηματικής καταστάσεως του υπόχρεου οδηγεί στην επιβολή υπέρμετρων βαρών, ως προς τα οποία υφίσταται αντικειμενική αδυναμία ανταποκρίσεως στην καταβολή τους».

Παράλληλα, στην επίμαχη επιστολή επισημαίνεται ότι πρέπει να επέλθει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, ώστε να ανταποκρίνονται αυτές στα δεδομένα της κοινής πείρας και της συναλλακτικής πρακτικής, αλλά και το κράτος να ανταποκρίνεται στις νόμιμες υποχρεώσεις του, ενώ η όλη αυτή κατάσταση πλήττει καίρια τη λειτουργία της κτηματαγοράς.

Τέλος, ο κ. Αλεξανδρής καλεί τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας λόγω της αντισυνταγματικότητας του ΕΝΦΙΑ αλλά και της έντονης κοινωνικής αναστάτωσης που έχει προκαλέσει, να επανεκτιμήσουν την κατάσταση και να αποκαταστήσουν τις αδικίες.

 

 

 

 

 

 

[av_blog blog_type=’posts’ link=’category’ blog_style=’blog-grid’ columns=’3′ contents=’title’ content_length=’content’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ items=’3′ offset=’0′ paginate=’no’ av_uid=’av-k12bsh’]

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ : dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση